14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara | VIDEO

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț.

O teză doctorală ce studiază viața unei persoane din triplă perspectivă discriminatorie. Nu este deloc ușor să fii femeie de etnie romă și imigrantă. Și totuși persoana se poate integra și emancipa cu eforturi într-o societate diferită față de România cum este cea spaniolă.

Reconstrucție și emancipare de gen din perspectiva feminismului periferic dezvoltată de doamna prof. dr. Adriana Maria Jupîneanț în cadrul colaborării dintre două universități: Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Jaime I din Castellón de la Plana, Spania. O discuție deloc formală cu tot ce implică aceast fenomen al feminismului periferic văzut din perspectiva femeii rome a avut loc la sediul Asociației Partida Romilor Pro Europa din Timișoara.

Doamna Jupâneanț locuiește de mulți ani în pninsula iberică și dorește ca prin poziția pe care o are de profesor de istorie și geografie să creeze o punte între cele două țări prin intermediul schimburilor culturale între elevi de liceu. Insistă pentru a lega un liceu din Valencia, cu Liceul „Emanuil Ungureanu” (fost Electromotor) din Timișoara. Dorește să mijlocească călătoria unor elevi în Spania și să ajute liceu timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :