22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Codul Rutier se schimbă. Vezi ce amenzi usturătoare te așteaptă și dacă ești pieton

Noul cod rutier vine cu amenzi drastice nu doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, care au acum mai multe obligații atunci când merg pe stradă sau când traversează, scrie dcnews.ro. 

Pietonii trebuie să știe că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului.

Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă. Totodată, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancționați cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Este vorba de o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :