,,Cod roșu” de nervi pentru românii care se întorc din străinătate pentru a-și petrece concediul acasă

271

Punctele de trecere a frontierei din vestul țării se aglomerează de la o oră la alta pe măsură ce românii care muncesc în străinătate vin acasă pentru a-și petrece concediul cu familiile.

Cea mai aglomerată este vama Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad. Cu toate că aplicaţia Poliţiei de Frontieră arăta, sâmbătă, că se aştepta circa 40 de minute pentru intrarea în ţară, unii oameni spun că au stat chiar şi mai bine de două ore. Totul pe temperaturi ridicate, în condiţiile în care în judeţul Arad  e cod roşu de caniculă.

Pentru evitarea aglomerației, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa  cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În judeţul Arad sunt patru puncte de trecere a Frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie online, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. De asemenea, sesizările pot fi transmise și la numărul de telefon 021-95.90.

sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ