Coasta de Azur – o vacanță ca în filme! (P)

1530

În această vară pornim într-una din acele destinații la care visăm o viață întreagă. Agenția de turism Ultramarin vă propune la sfârșitul lunii august o excursie memorabilia pe Coasta de Azur, cu autocarul sau cu avionul, direct din Timișoara.

Coasta de Azur (Côte d’Azur în franceză, nume dat în 1887 de scriitorul Stephen Liegeard) sau Riviera Franceză nu are o graniță precisă. Este partea sudică a regiunii franceze Provence, o zonă în general considerată a fi cantonată între Saint Tropez și Menton, aproape de Italia, incluzând și principatul Monaco.

Beneficiind de un climat blând, cu circa 300 de zile însorite pe an, 115 km de zone de coastă și plaje și în jur de 6000 de restaurante, și oferind infinite posibilități de agrement, nu este de mirare că reprezintă a doua destinație turistică din Franța, după Paris.

Alături de echipa Ultramarin în această vară veți putea admira La Croisette, promenada pe care defilează vedetele în timpul Festivalului de Film de la Cannes, plajele strălucitoare din Cap Ferrat și Cap d’Antibes, grandiosul Hotel Negresco din Nisa, vilele luxuoase ale milionarilor, cocoțate pe țărmurile stâncoase, și megaiahturile din porturi. Și chiar mult mai mult decât atât. Veți vedea peisajele superbe în care s-au filmat scene memorabile din filmele To Catch a Thief (1955) al lui Alfred Hitchcock, GoldenEye (1995) din seria James Bond sau Ronin (1998), cu Jean Reno și Robert de Niro!

Vom descoperi împreună golfuri idilice cu mici plaje umbrite de pini, propice pentru leneveală și contemplare, grădini luxoase cu specii rare de plante, mininuclee medievale bine conservate, sătuce suspendate amețitor pe coline stâncoase, deasupra mării, sute de monumente istorice, muzee și galerii de artă. Vom merge pe urmele artiștilor și scriitorilor care au trăit și au lucrat aici, vom putea asista la concerte în amfiteatre antice și castele medievale, ne vom delecta cu delicioasele preparate ale Cuisine du Soleil, și ne vom molipsi de atmosfera hedonistă a acestui loc.

Cu Ultramarin, Coasta de Azur este mai mult decât o destinație de vacanță, este o stare de spirit! Detaliile acestei excursii unice le găsiți aici: http://www.ultramarintm.ro/d619/circuite/circuite-cu-avionul/coasta-de-azur-avion-din-timisoara.html

Coasta de Azur în cifre:

  • 12 milioane de turiști anual
  • Distanța Saint Tropez – Menton: 143 km
  • Peste 130 de monumente și muzee
  • Peste 150 de galerii de artă
  • Peste 100 de parcuri și grădini publice
  • Nisa: 5 milioane de turiști annual
  • Monaco: 7,5 milioane de turiști anual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.