CNAIR pregătește aplicația care îți arată ce drum este înzăpezit

194

În curând, șoferii români vor putea să verifice starea drumurilor iarna prin ajutorul unei aplicații direct de pe telefonul mobil. CNAIR dezvoltă acum o platformă care să arate șoselele unde există risc de înzăpezire.

Primul pas a fost crearea unor hărți interactive, disponibile pe ste-ul – www.cnadnr.rohttps://cestrin.maps.arcgis.com/ap…/webappviewer/index.html.

„Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul de Studii Tehnice, Rutiere și Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile. Harta sectoarelor cu risc de înzăpezire este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. În viitorul apropiat, va fi lansată și aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru cei de IOS”, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Informații suplimentae despre starea drumurilor naționale apar și pe pagina de Facebook a CNAIR și a DRDP-urilor din țară, dar și pe pagina de internet a Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ