Clopoțelul a sunat în școli, mai devreme ca de obicei FOTO-VIDEO

109

A venit toamna spre bucuria unora din elevi dar și disperarea celor mai mulți. Aceștia din urmă ar mai fi dorit o ultimă săptămână de vacanță pe care ministerul, în generozitatea sa, a anulat-o dintr-o semnătură de pix. Județul Timiș, fiind unul din cele mai mari și cu o rețea școlară dezvoltată, peste 600 de școli au așteptat azi cu porțile deschise elevii de toate vârstele.

La aceștia se mai adaugă și preșcolarii ce află acum ce este o grădiniță și de ce e bine să meargă acolo. Efortul a fost uriaș din partea administrațiilor locale care au reușit, în cea mai mare parte, să aducă un aer de nou în unitățile de învățământ. Au fost reparate, zugrăvite sau dotate cu echipament nou acolo unde s-a putut. De la directori, profesori, educatori până la echipe de zugravi și de instalatori au muncit temeinic pentru ca cei în jur de 100.000 de învățăcei să aibe condiții optime.

Una din cele mai prestigioase școli ale orașului, dar și ale județului, este Colegiul Bănățean, unde curtea a devenit neâncăpătoare pentru elevi, dascăli, părinți dar și politicieni ce au dorit să fie văzuți la așa un eveniment. Aceștia s-au înghesuit să laude și să se laude cu grija deosebită pe care o poartă tinerei generații. Cu cuvinte mai meșteșugite, ori cu discursuri mai scurte și la obiect toți au promis multe.

Primarul Nicolae Robu a accentuat efortul bănesc care a permis cumpărarea de către municipalitate a întregului complex școlar. Iar în anii ce vor veni aici se vor mai construi noi facilități la care se va adăuga și o sală de sport modernă. Poate chiar și un bazin de înot.
Profesorul Sorin Ionescu a punctat pe scurt noutățile noului an. Dintre acestea cea mai interesantă va fi demararea laboratorului de robotică la care vor avea acces și elevi de la alte școli. Evenimentul de duminică ce a aliniat la start pe canalul Bega rățuștele de cauciuc a permis adunarea unei frumoase sume de bani ce a fost donată acestui laborator. Clubul Rotary, ca de obicei, a avut o contribuție importantă la această donație.

La Colegiul Bănățean s-a văzut fața plăcută a sistemului de învățământ. Dar potrivit Inspectoratului Școlar mai sunt și ceva probleme. Dar nu foarte grave, ce sunt în curs de rezolvare. Mai există încă șase unități ce nu au în rfegulă autorizațiile sanitare de funcționare. Se fac eforturi pentru reglementarea acestor situații punctuale.

LĂSAȚI UN MESAJ