Clinica de mari arşi de la Timişoara, finanţată de la Ministerul Sănătăţii-VIDEO

356

Timişoara nu va beneficia în curând de un spital regional sau de un centru oncologic, dar va avea o clinică de mari arşi similară cu cele europene. După tragedia de la Colectiv de anul trecut, autorităţile centrale s-au gândit că ar fi utilă crearea unor clinici de mari arşi în ţară. Asta ar reduce riscul unei catastrofe pe viitor.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean din Timişoara, Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea clinicii cu 17,2 milioane de lei. Pacienţii vor ajunge la Casa Austria, acolo unde s-au făcut lucrări de reamenajare pentru a pregăti clinica de mari arşi.

Aici vor exista 5 saloane, fiecare cu unităţi separate pentru intimitatea pacinţilor. De asemenea, mai este nevoie de o încăpere specială pentru pansare sau schimbarea pansamentelor.

Banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii vor fi folosiţi pentru dotarea clinicii. Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara spune că urmează întocmirea caietului de sarcini şi licitaţia. Clinica ar putea fi funcțională de la jumătatea anulului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ