Circulație feroviară oprită pe o rută din Banat, după ce mai multe stânci au căzut pe calea ferată

160

Circulaţia feroviară a fost oprită, duminică seară, în zona Băile Herculane, după ce mai multe stânci au căzut de pe versanţi pe calea ferată. Luni dimineața, trenurile circulă pe un singur fir, respectiv pe direcţia Băile Herculane – Orşova.

cale ferata stanciConform Centrului Infotrafic, au fost oprite două trenuri – IR 9556 şi 1693, iar după miezul nopţii s-a deblocat linia 1, respectiv direcţia Băile Herculane – Orşova, râmânând în continuare închisă linia 2, până la eliberarea totală a căii ferate.

De la kilometrul 405+220, pe o distanţă de 50 metri, se circulă cu restricţie de viteză de 10 kilometri la oră.

Circulaţia feroviară a fost oprită, duminică, în jurul orei 23:00, în zona Băile Herculane, pe Magistrala 900, după ce mai multe stânci, cu greutatea totală de aproximativ două tone, au căzut pe calea ferată, blocând ambele fire de mers.

Update: Versantul era deja în atenția CFR. Zona respectiva se afla în evidența personalului de specialitate pentru urmărire permanentă. În momentul prăbușirii stâncii nu se afla niciun tren în circulație, în zona versantului. Alunecarea de teren și prăbușirea stâncii au fost imediat observate de personalul de serviciu care a anunțat prin stație oprirea trenurilor care urmau să circule prin zona respectivă. Pentru stabilizarea versantului a fost deja realizată expertiza și studiul de fezabilitate, execuția lucrărilor fiind cuprinsă în fila de plan din acest an.

sursă foto: CFR Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ