Circa 100.000 de elevi şi preşcolari din Timiş se întorc luni la şcoală. Ce noutăţi sunt în pregătire?

534

Elevii și preșcolarii se întorc luni, la cursuri, după vacanța intersemestrială de o săptămână. În Timiş, circa 100.000 de copii şi elevi din sistemul preuniversitar se întorc la şcoală pentru semestrul al doilea.

Următoarea vacanță, cea de Paşti, este programată între 19 și 30 aprilie. Practic, elevii vor fi liberi din 14 aprilie, după finalizarea cursurilor, având în vedere că 17 aprilie, a doua zi de Paști, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, dascălii au liber.

Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII, lansate de Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației, se află în consultarea specialiștilor și practicienilor până luni.

Potrivit MEN, procesul de consultare s-a adresat cadrelor didactice, inspectorilor școlari și altor categorii de specialiști care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la aceste proiecte.

În perioada 13 — 16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate și transmise către grupurile de lucru. Între 16 — 22 februarie vor avea loc integrarea propunerilor și transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe școlare, în intervalul 23 — 28 februarie urmând să se facă verificarea finală.

Ordinul de ministru care va aproba noile programe școlare pentru ciclul gimnazial urmează să fie semnat și transmis către Monitorul Oficial în 28 februarie — 1 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ