Cinematograful Victoria a reintrat în circuitul cultural, cu o primă proiecție de film VIDEO

162

Ecranul a repornit în sala Cinematografului Victoria, după aproape 30 de ani. Marți seara a fost proiectat primul film după reabilitare, cu ocazia Galei Filmului European.

Sala de 200 de locuri a fost plină de timișoreni. Cei mai tineri au vrut să participe la o seară deosebită de cultură, iar cei mai în vârstă și-au amintit cu nostalgie perioada din trecut când veneau la film la Victoria. Urmează să fie deschise, rând pe rând, și alte cinematografe din oraș. Acestea se află în reabilitare și lucrările înaintează bine și la Dacia și la Studio.

„Vom deschide sper că anul acesta și al doilea cinematograf, Dacia. Acesta va avea o identitate de educație prin cultură. Anul viitor, cele două cinematografe foarte importante Studio și Timiș, de Capitală Culturală. Aceste cinematografe trebuie umplute cu viață, viață culturală”, a declarant primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reabilitarea Cinematografului Victoria a costat aproape două milioane de euro. Au fost instalate cele mai performante sisteme de sonorizare și proiecție, iar la intrare există un automat care eliberează bilete sau care poate face rezervări.

LĂSAȚI UN MESAJ