19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Cine sunt românii cei mai vulnerabili în faţa COVID-19. Explicațiile specialiștilor

COVID-19 poate să ajungă în organismul tău indiferent ce vârstă ai. Însă noul coronavirus provoacă moartea în special celor cu o stare de sănătate fragilă – adică bătrânii şi cei care au boli cronice. Care sunt aceste boli îţi explică un medic infecţionist, potrivit Mediafax.

„Cu cât persoana este mai în vârstă, cu cât are o serie de boli cronice pulmonare, hepatice, cardiace, diabet, obezitate, boli de natură tumorală, cu atât probabilitatea unui procentaj de letalitate mai mare se întâlneşte mai frecvent”, a spus Mihnea Hurmuzache, medic infecţionist.

SARS Cov-2 acţionează ca un virus gripal, adică e cel care dă lovitura de graţie unui organism deja afectat de alte probleme de sănătate.

„Nu neapărat prin el însuşi provoacă decesele, cât prin dezechilibrele pe care le provoacă unor probleme patologice anterioare”, a mai adăugat acesta.

Media de vârstă a celor 29 de români care au murit din cauza coronavirusului depăşeşte 65 de ani şi aproape toţi sufereau de boli cronice înainte să fie testaţi pozitiv pentru COVID-19. Aproape o cincime din populaţia României are peste 65 de ani. Însă din aceşti aproximativ 3,5 milioane de oameni cam jumătate au boli cronice, deci sunt extrem de vulnerabili în faţa coronavirusului.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În Timișoara și Lugoj se vor deschide punctele de prim ajutor împotriva caniculei

De joi, 20 iunie, se vor redeschide punctele de acordare de prim ajutor împotriva caniculei, Vom avea patru în Timișoara și două în Lugoj,...

Investigații imagistice Angio CT de periferie, la Spitalul Clinic CF Timișoara

Angio CT de periferie - tehnica ce permite vizualizarea detaliată a arterelor periferice. Investigația este gratuită în baza trimiterii de la medicul cardiolog sau...

Citește și :