Cine nu are bătrâni să-și cumpere!

234

Este moda revenirilor în baschetul timișorean. Divizionarele secunde din oraș au recurs la reactivarea unor jucători retrași în speranța că vor promova. Timba l-a adus pe Branko Cuic, SCM-ul pe Monica Brosovszky.

Celebrul dicton românesc: ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere” tinde să devin regulă de bază în ultimele zile pentru baschetul timișorean. Echipele din liga secundă au reactivat jucători retrași de câteva sezoane în speranța că vor ajunge pe prima scenă cu ajutorul decisiv al acestora. Vorbim de proiecte diferite, cel de la BC Timba respectiv de la SCM Timișoara.

”Urșii” au anunțat parafarea unui contract cu o fostă vedetă a vecinei din oraș, BC Timișoara. Sârbul Branko Cuic va pune umărul la bătălia pentru promovare a echipei. Fundașul de 38 de ani s-a retras din activitate în urmă cu două sezoane, iar în această perioadă a activat ca antrenor în cadrul clubului U Transilvania Cluj-Napoca.

”Potrivit înțelegerii dintre cele două părți, Cuic își va aduce aportul echipei în special la turneul final care se va desfășura la începutul lunii iunie” se arată într-un comunicat al clubului timișorean. Oficialii lui Timba l-au înregimentat recent pe un alt sârb, Mirko Kovac (33 ani).

Cu doar câteva zile înainte, concitadina SCM Timișoara anunțase un contract cu o altă veterană a Ligii Naționale. Pe aceleași coordonate. Antrenoare în cadrul clubului ICIM Arad, Monica Brosovszky și-a dat acordul să joace pentru Timișoara în încercarea de a aduce echipa în primul eșalon. ”Începusem să mă obișnuiesc cu ideea că nu voi mai juca baschet. Până la urmă mi s-a ivit o șansă să fac din nou lucrul pe care îl iubesc la maximum”, a subliniat fosta internațională acum în vârstă de 43 de ani care a pus ghetele in cui in anul 2015.

BC Timba și SCM sunt calificate în faza semifinală a Ligii a 2-a și trebuie să încheie mini-campionatul din această fază pe unul din primele 4 locuri pentru a se califica în turneul de baraj. Dacă băieții vor intra în faza semifinală cu punctaj maxim după prima parte a sezonului, în schimb fetele au adunat doar 8 victorii din totalul celor 12 jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.