Cine este propunerea PSD și PRO România pentru funcția de premier

100

Rectorul SNSPA Remus Pricopie este propunerea PSD-Pro România pentru funcția de premier, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu. „Am discutat cu Victor Ponta și am decis să mergem cu o singură nominalizare la Cotroceni – rectorul SNSPA Remus Pricopie, fost ministru în Guvernul Ponta”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Victor Ponta a spus, la rândul său, că și el și Ciolacu au vorbit cu Pricopie, care s-ar fi declarat onorat de propunere. Liderii partidelor de opoziție s-au reunit în biroul lui Marcel Ciolacu, după înlăturarea Guvernului Orban. Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Melșscanu au discutat cu liderii social-demcorații despre posibilitatea numirii unui premier din partea Opoziției.

Surse parlamentare declarau pentru HotNews.ro că PSD încearcă să coaguleze o majoritate alături de PRO România, ALDE și Forța Națională și că social-democrații au ca propunere de premier numele lui Remus Pricopie, iar Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu l-ar fi propus pe Raed Arafat. Cele trei partide au împreuna 240 de parlamentari, mai mulți decât jumătate plus unu din numărul mandatelor.
La această oră, PSD, PRO România și ALDE așteaptă să vadă cum se va poziționa președintele Klaus Iohannis. Cele trei partide intenționează să meargă la consultări la Cotroceni pentru a propune un nume de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ