Cinci perechi de dansatori sportivi români în Top 50 Mondial. Printre care se află și sportivi din Timișoara!

902

România confirmă statutul de putere în dansul sportiv mondial, chiar și în fața unor țări cu tradiție și cu condiții net superioare.

La o scurtă analiză a clasamentului mondial, World Ranking, România este clasată pe locul III ca și creștere, după Rusia și Italia, și înaintea Germaniei, care este un reper în dansul sportiv mondial.
Astfel, în World Ranking List, la secțiunea Adult Latin, în acest moment, România are nu mai puțin de cinci perechi de dansatori sportivi în Top 50.

fdrs-2Cea mai bine clasată este perechea Paul Moldovan-Cristina Tătar care, cu 3500 de puncte, ocupă locul 14, în creștere cu un loc față de săptămâna trecută.
Pe locul 29 mondial sunt clasați Mihai Vlad Paraschiv-Diandra Aniela Illes (2669 puncte), Ionuț Alexandru Miculescu-Andra Pacurar (2515 puncte) sunt pe locul 34, Ștefan Grigore-Laura Filipescu (2394 puncte) sunt pe locul 38, iar pe locul 47 mondial – cu 2137 de puncte – este perechea formată din Alexandru Ion-Diana Andreea Toma.

frds-1La secțiunea Adult Standard, cea mai bună clasare este cea a perechii Paul Rednic-Roxana Lucaciu, pe locul 66 mondial, cu 1488 de puncte (lideri mondiali și în clasamentul Youth Standard, campioni europeni si mondiali Tineret în anul 2016).
În același clasament, îi mai regăsim pe Pasqual Sirica-Dora Kilin pe locul 90, Călin Rusnac-Andra Trăsnea pe 109 și pe Alexander Munteanu-Anne Bezusenco pe 115. Alexander și Anne sunt prezenți și la secțiunea Adult Ten Dance, unde ocupă locul 23 mondial cu 223 de puncte.

La Youth Standard, pe locul 1, cu 2289 puncte, Paul Rednic-Roxana Lucaciu (campioni europeni și mondiali în 2016), iar pe locul 5, cu 1766 puncte, perechea Tiberiu-Florin Stan – Daria Grigore .

O altă secțiune unde România suflă în ceafa marilor puteri din lumea dansului sportiv este Youth Latin, acolo unde perechea Fabian Ardeiu-Andreea Raluca Manea ocupă locul 6 mondial, cu 1774 de puncte, iar perechea Eduard Florentin Coman-Irina Elena Tudorache sunt clasați pe locul 13.

În Divizia Profesioniști Standard, cea mai bună clasare o deține perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, locul 18 mondial, cu 335 de puncte, în timp ce în Divizia Profesioniști Latin Dănuț Gabriel Tepuru-Elena Teodora Petre dețin locul 24 mondial, cu 277 de puncte.

fdrs-3Notabile sunt și clasările perechilor din clasamentul de Seniori I Standard, acolo unde perechea Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu este situată pe locul 17, cu 1684 de puncte (perechea fiind și cea mai bine clasata pereche românească în clasamentul de Seniori I Latin-locul 106), și perechea Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu, situați pe locul 49 mondial, cu 952 de puncte.

România punctează și în clasamentul mondial al Seniorilor II Standard, acolo unde cea mai bine clasată este perechea Bogdan Paun-Marilena Simion care sunt cotați pe locul 57 mondial.
Sportivii români dețin și alte locuri importante în clasamentul mondial de ranking, ierarhii ce pot fi consultate pe site-ul federației mondiale de specialitate,  www.worlddancesport.org.

Foto Federația Română de Dans Sportiv

LĂSAȚI UN MESAJ