Chinezii promovează România! Bijuteriile turistice din vestul țării vor apărea într-un documentar străin

136

O echipă a televiziunii naționale din China va realiza un film documentar despre obiectivele turistice din județul Hunedoara, unul dintre obiectivele principale fiind cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, a declarat, vineri, vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Echipa de producție va sosi în județul Hunedoara în cursul zilei de luni, 3 iulie, după care se va deplasa la situl UNESCO din Munții Orăștiei.

„În urma contactelor pe care le-am avut cu autoritățile chineze, s-a stabilit ca televiziunea națională chineză să vină în județul Hunedoara și să realizeze un film documentar despre turismul de aici. Printre altele, unul dintre obiective este cetatea Sarmizegetusa Regia. Filmul va avea ca obiectiv promovarea turismului din județul Hunedoara”, a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, este posibil ca un alt obiectiv vizat de echipa de realizatori a documentarului să fie Castelul Corvinilor din Hunedoara, apreciat de specialiști ca unul dintre cele mai bune conservate monumente de artă gotică din Europa de Est.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de Consiliul Județean Hunedoara.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Alături de alte cinci cetăți dacice (Piatra Roșie, Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie, Căpâlna și Bănița), Sarmizegetusa Regia a fost declarată monument UNESCO în anul 1999.

sursă: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ