China admite pentru prima dată: „Coronavirusul NU a plecat din piaţa din Wuhan”

183

Beijingul admite pentru prima dată că virusul care provoacă COVID-19 nu a fost descoperit în mostrele prelevate de la animalele din piaţa umedă din Wuhan, scrie Daily Mail. Potrivit cotidianului britanic, urme ale virusului au fost detectate în mostre prelevate din acel mediu, inclusiv din canalizare, dar nu şi în cele prelevate de la animale.

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus”.

„Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice”, mai scrie jurnalistul britanic.

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”.

Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Francis Collins, epidemiolog american: „Natura a creat acest virus şi ne-a dovedit încă o dată că este cel mai eficient bio-terrorist”
Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani.

„Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Pe de altă part, geneticianul afirmă: „Dacă virusul a fost într-un anume fel izolat şi studiat într-un laborator din Wuhan, asta nu avem cum să ştim”.

Dacă unii epidemiologi au dubii, Susan Weiss, profesor de microbiologie la Perelman School of Medicine din pennsylvania spune: „Nu e posibil ca un om să fie atât de diabolic încât să dezvolte un astfel de virus”.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ