20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Centura Sud a Timişoarei are câştigător. Constructorul de autostrăzi cu probleme a primit contractul

Compania de Drumuri anunţă că a fost desemnată câştigătoare firma care se va ocupa de construirea centurii de ocolire pe partea de sud a Timişoarei. Este vorba despre TIRRENA SCAVI, societatea care a construit şi lotul 2 din Timişoara – Lugoj, dar are şi şantierul cu probleme de pe Şebeş-Turda. Aceasta a realizat, pe finanțare ISPA, mai multe tronsoane din Drumul European 70, inclusiv variante de ocolire, foarte multe dintre ele fiind predate cu mult peste termenul contractat.
Valoarea  de semnare a contractului este de 272, 4 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 150  luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).
Insă licitaţia nu este finalizată. Se mai pot depune încă contestaţii, lucru care a şi amânat desemnarea unui câştigător de 7 ani, din aprilie 2017 până acum.
Trevuie construiţi 25,6 kilometri de drum național nou la standarde europene. Pe lângă beneficiile locale, acest proiect are ca principal scop fluidizarea traficului intern dar şi acelui internaţional de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :