Centrul orașului ca o paragină

1398

Amplele lucrări de reabilitare a centrului istoric al orașului, cu precădere zona Cetate, încep foarte timid să se apropie de un final mult așteptat si la fel de mult amânat. Încheierea, la care mulți cetățeni visează cu ochii deschiși. încă nu poate fi clasificată ca un fapt notabil sau doar o cheltuiala inutilă. Părerile nu sunt încă sedimentate. Pe deasupra, multă lume regretă vechea formă a străzilor. Sau mai prietenoasa față veche a piețelor. Poate e doar o chestiune de adaptare la nou. Ori e în firea umană să nu vadă ușor modernul și ineditul.

Dar chiar și acolo unde nu ar trebui să mai fie necazuri, nu e totul roz. În zona CEC-ului vechi cum este cunoscută zona străzii Enrico Carrusso, cetățenii sunt nemulțumiți de aspectul stradal. Cu toate că oficial șantierul și-a încheiat treaba aici în zonă din vara anului trecut, aspectul dezagreabil persista. Baloții cu mizerie nu sunt adunați. Saci de hârtie rupți sunt plimbați de vant de colo-colo, ca buruienile în deșert. Vecinii se tem că birourile-container ale firmei de construcții nu vor mai pleca niciodată de pe trotuarul ce mărginește parcul. Stivele mari de piatră de caldarâm încep să înverzească în pas cu primăvara, de parcă ar fi acolo de veacuri.

Nimeni nu contestă necesitatea lucrărilor. Dar viteza de lucru și eficiența nu prea convinge locatarul din areal sau simplul trecător. Un contribuabil venit din Ronaț să-și rezolve diverse angarale în centru a remarcat ca e exact ca la dânsul în cartier și se simte ca acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ