Centrul de Tranzit pentru refugiați din Timişoara, păzit de poliţişti

349

Autorităţile din Timiş iau tot mai multe măsuri pentru a preveni intrarea ilegală în ţară a migranţilor care vin din Serbia. De asemenea, o mare atenţie este dată Centrului de Tranzit. Asta pentru că, în ultima perioadă, tot mai mulţi transfugi și-au făcut tabere improvizate în zona centrului, în aşteptarea unor călăuze care să îi ducă în Ungaria.

Pentru că poliţiştii au descoperit tot mai des grupuri de migranţi prin oraş şi, în special pe câmpul din spatele Centrului de Tranzit, autorităţile au decis ca instituţia şi zona unde se află să fie verificată cât mai des de poliţişti.

„S-a stabilit că obiectivul se va afla, începând de astăzi (n.r. joi), în itinerarul de patrulare al agenților de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, care vor monitoriza periodic și în interiorul Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara prevenirea unor eventuale situații de tulburare a ordinii. Menționăm că exteriorul Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara se afla și până în prezent în itinerarul de patrulare al agenților de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Timișoara”, a transmis Prefectura Timiş.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, poliţiştii şi jandarmii au început să facă verificări atât prin oraş, cât şi prin hotelui şi moteluri în căutarea migranţilor care au reuşit să intre ilegal în Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ