Centrul Cultural German îi invită pe timişoreni la film. Intrarea liberă

2001

Centrul Cultural German German din Timişoara lansează invitaţia la o seară de film în ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy, nr. 7). Joia viitoare, în data de 03 martie 2016, se va proiecta tragicomedia „Schönefeld Boulevard“ în regia lui Sylke Enders cu Julia Jendroßek, Daniel Sträßer și Uwe Preuss.

Cindy (Julia Jendroßek), 18 ani, are multe probleme: supraponderală fiind, este batjocorită la școală, acasă este demoralizată de părinții ei frustrați, iar prietenii ei sunt la fel de deziluzionați ca ea. Totul se schimbă când Danny (Daniel Sträßer), vecinul și omul căruia i s-a confesat dintotdeauna, ia decizia să plece în Afganistan ca soldat. Rămasă singură, înainte de bacalaureat, îl cunoaște pe finlandezul Leif (Uwe Preuss), inginer la aeroport. Cindy se îndrăgostește de acest bărbat mai în vârstă și începe o relație de dragoste cu el. Această iubire neconvențională o ajută să evadeze din lumea ei și să învețe să se iubească pe sine.

„Schönefeld Boulevard“ este cel mai recent film al regizoarei și scriitoarei Sylke Enders, care a fost laureată cu argint la Premiile Lola.

Filmul va fi proiectat în varianta originală, cu subtitrare în limba engleză, de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești. Filmul este prezentat cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ