Centru de Mari Arși, secție ATI și UPU, un nou proiect pentru Timișoara

68

Consiliul Județean Timiș, Ministerul Sănătății și Banca Mondială ridică un nou spital la Timișoara. Vorbim despre o construcție care să găzduiască un centru de Mari Arși, terapia intensivă și o secție UPU.

”În ședința de plen de astăzi a Consiliului Județean Timiș, am votat asumarea de noi responsabilități în realizarea proiectului, care prevede crearea unui nou Centru de mari arși și includerea Urgențelor și a Secției de ATI, într-o clădire nouă, precum și modificarea fluxurilor medicale. Proiectul tehnic este în curs de elaborare, iar Studiile de Prefezabilitate și Fezabilitate sunt gata”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Este un proiect în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, cu bani de la Banca Mondială. O investiție pentru care există și un protocol pentru susținerea finanțării încheiat între CJ Timiș, Ministerul Sănătății și Spitalul Județean din Timișoara. În acest proiect, Consiliul Județean Timiș, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispozitie, susține financiar și anumite costuri necesare realizării documentației.

La final, noua construcție va fi transferată în proprietatea județului.

LĂSAȚI UN MESAJ