Celebra trupă Guano Apes vine la a doua ediție a Festivalului Timișoara Rocks

380

Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului organizează a doua ediție a Festivalului Timișoara Rocks, în 13 și 14 mai, în Piața Victoriei.

“Muzica rock este o stare de spirit, o sursă de energie interioară şi o aspiraţie către libertate, pe care ca să o întelegi trebuie să o trăieşti. Acest gen de muzică a fost întotdeauna iubit şi apreciat de timişoreni, iar Timişoara a dat, la rândul ei, trupe legendare pentru rock-ul românesc. Prin trupele care formează afişul celei de a doua ediţii a festivalului Timişoara Rocks, încercăm să arătăm, încă o dată, că timişorenii se regăsesc în spiritul acestui gen muzical”, spune Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara.

O primă confirmare pe afişul festivalului este celebra trupa rock, îndrăgită de milioane de fani din întreaga lume, Guano Apes. Cei patru artiști vor urca pe scena din Piața Victoriei, în 13 mai, în prima zi de festival.

Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe în peisajul rock din Europa. Are la activ 6 albume, 2 discuri de aur şi unul de platină, peste 4 milioane de albume vândute în toată lumea, a câştigat de 3 ori premiul german ECHO Music Award și o dată premiul MTV Europe Music Award. S-a înfiinţat în anul 1994, în Gottingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rumenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta. În acelaşi an s-a alăturat grupului şi solista Sandra Nasic. Albumul de debut „Proud Like a God” a fost promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi „Rain”, material premiat cu discul de platină şi a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) au adus trupei două noi discuri de aur, propulsând-o pe primele locuri în clasamente pentru single-urile „Big in Japan” (cover după celebrul hit Alphaville), „No Speech” şi „Quietly”. În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006).

După o perioadă de pauză în care s-au concentrat asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit, în anul 2009. A urmat o serie de concerte pe scenele câtorva dintre cele mai mari festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elvetia) şi multe altele.

Prima zi de festival va aduce pe scena din Piaţa Victoriei şi două trupe româneşti. În deschidere, de la 19.00, va urca pe scenă trupa Burning Table, care propune un sound alternative rock cu o varietate de influenţe de la grunge, psihedelic, post rock până la electronică şi experimental, iar de la ora 20.00, iubitorii rock-ului alternativ din România vor avea ocazia să-i urmărească pe rockerii de la Viţa de Vie.

Seara se va încheia cu concertul celor de la Guano Apes, programat să înceapă la ora 21.30.

Accesul la Festivalul de rock este liber, astfel că sunt așteptate câteva mii de persoane în centrul orașului, în al doilea weekend din luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ