Cele mai noi produse și servicii pentru IMM-uri oferite de Unicredit Bank, prezentate la CCIAT Foto-Video

81

Lumea afacerilor este în permanentă schimbare. Ce era valabil și corect ieri poate fi mai puțin dezirabil azi sau chiar ilegal. Nu oricine ar dori pornirea unei afaceri sau pur și simplu dezvoltarea uneia existente are la dispoziție și fondurile necesare. În acewst caz se recurge la împrumuturi. Simplu de spus dar în practică destul de dificil din cauza nenumăratelor condiții ce trebuie îndeplinite.

Tocmai pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri reprezentat de intreprinderile mici și mijlocii, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în colaborare cu un mai vechi partener reprezentat de UniCredit Bank, a organizat azi, 14 iunie, 2018 o conferință de prezentare a noutăților din domeniu cu tema „Produse și servicii pentru IMM-uri”.

În sala C.E.D.O. din Piața Victoriei s-au adunat o mulțime de reprezentanți ai acestor intreprinderi pentru afla chiar de la cei mai în măsură să dea răspunsuri cu privire la ce s-a mai schimbat în politica europeană de finanțare.

UniCredit Bank își continuă strategia de sprijinire a întreprinderilor mici, mijlocii și mid-caps din România prin acordarea de facilități în baza acordului semnat cu Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul de Garantare pentru IMM-uri InnovFin, un program care are ca obiectiv facilitarea accesului la finanțare pentru pentru întreprinderile inovatoare.

Această tranzacție este sprijinită prin contribuția financiară a Uniunii Europene sub programul Orizont 2020, Programul-Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare și prin Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa (Investment Plan for Europe).

Programul oferă IMM-urilor și întreprinderilor mid-caps (societăți cu până la 499 de angajați) o garanție de 50% pentru creditele cu valori între 25.000 Euro și 2,5 milioane Euro, pentru cheltuieli curente sau investiții, cu maturități de până la 10 ani.

Pentru a avea acces la această facilitate, companiile vor achita un comision de garantare între 0,25% și 0.40% p.a. raportat la valoarea creditului contractat și vor beneficia de o reducere de dobândă acordată în funcție de caracteristicile împrumutului.

UniCredit, prin subsidiarele sale, oferă astfel o finanțare suplimentară de 160 milioane de Euro companiilor inovatoare din România, Bulgaria, Ungaria, Bosnia și Hertegovina, Croația, Republica Cehă, Slovacia și Serbia.

Au răspuns curiozității celor interesați Stana Stanoiev, director DREMA în cadrul Camerei de Comerț și Valentin Boldeiu din postura de Team Leader la Unicredit Bank. De asemenea a mai răspuns la problemele ridicate și Petru Opriș, director regional retail tot de la Unicredit Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ