Cele mai bune vinuri se degustă în weekend la Vârşeţ. Ce licori au dus timişorenii la Vinofest. FOTO-VIDEO

874

A fost mare forfotă, vineri, la Hotel Serbia din Vârşeţ, locul de desfăşurare a celei de-a 11-a ediţii a Festivalului VINOFEST. Câteva sute de persoane au venit să deguste vin şi au avut de unde alege. Producătorii şi expozanţii au oferit spre degustare nu mai puţin de 300 de tipuri de vin. Sâmbătă, evenimentul continuă, iar vinurile vor fi jurizate.

Timişorenii care au venit la festival s-au prezentat în faţa publicului şi a juriului cu celebrele vinuri de Recaş, dar şi cu licoarea lui Bachus produsă la Silagiu, lângă Buziaş, precum şi de Domeniile Anastasia.

Pe lângă vinuri, la târg îşi mai vând marfa producători de mezeluri, de miere, dar şi gospodine din zonă care au pregătit prăjituri şi diverse obiecte tricotate.

vinofest varset (24)

„Anul acesta, Festivalul VINOFEST a ajuns la cea de-a 11-a ediţie şi sunt peste 60 de expozanţi, care au adus 300 de tipuri de vin pentru jurizare. Sâmbătă, la finalul concursului, la ora 16, se vor da premiile pentru cele mai bune vinuri: Medalia de aur şi Medalia mare de aur pentru vinurile roşii, albe şi roze, iar învingătorul festivalului va fi expozantul care va acumula cele mai multe puncte”, ne-a declarat Palkovac Tatjana, director al Organizaţiei Turistice a Oraşului Vârşeţ.

vinofest varset (3)

De la Timişoara la Vârşeţ sunt doar 75 de kilometri, iar cei care doresc să bea un vin bun au de unde alege.

„Vârşeţul e cunoscut prin podgoriile sale, iar pentru toţi vizitatorii noi am făcut un brand care se numeşte Drumul Vinului şi include degustări de vinuri la cramele din Vârşeţ şi împrejurimi, iar aici se pune mai mult accentul pe soiul de vin alb. Avem un soi autohton şi original pentru zona aceasta”, ne-a mai spus Palkovac Tatjana, director al Organizaţiei Turistice a Oraşului Vârşeţ.

Timişenii au parte de oferte speciale. Astfel, vizitarea centrului Vârşeţului cu ghid şi intrarea la cele două muzee din oraş şi biserica Sf. Nicolae costă 3,5 euro. De asemenea, o plimbare pe drumul vinului Vârşeţ – Guduriţa şi o degustare de vin în trei crame costă 9 euro. Dacă doriţi să serviţi şi masa de prânz, atunci tariful va fi de 15 euro de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.