Cel mai mare constructor de armament din Europa vrea să deschidă o fabrică în Banat. Cum ratează Guvernul o investiția colosală

1957

Primarul Reşiţei spune că Rheinmetall, cel mai mare constructor de armament din Europa, aşteaptă de aproape un an ca Ministerul Apărării Naţionale să-şi dea acordul pentru preluarea fabricii de armament Arsenal de la Reşiţa, închisă în prezent.

Potrivit ofertei prezentate oficial, Rheinmetall ar vrea să producă la Reşiţa turela şi aparatele de tragere pentru 486 de transportoare, pe care urmează să le construiască în fabrica de la Moreni. Investiţia producătorului german ar crea la Reşiţa peste 600 de locuri de muncă.

Toate detaliile au fost puse la punct, ba chiar cei de la Rheinmetall au cerut Primăriei din Reşiţa să organizeze inclusiv evenimentul privind semnarea protocolului. Printr-un email transmis în 9 martie 2018, primarul Reşiţei, Ioan Popa, era rugat de către reprezentantul companiei în România să facă invitaţiile oficiale pentru data de 21 martie 2018.

Numai că totul s-a blocat la nivel central. Memoradumul care trebuia aprobat de Guvern nu a mai intrat în şedinţa în care era programat să fie discutat. Şi nici în şedinţele următoare, până în ziua de astăzi.

Primarul Reşiţei afirmă că a mai discutat, de curând, cu reprezentanţii Rheinmetall. Aceştia l-au informat că aşteaptă ca noul ministru al Apărării să-i primească şi să discute, din nou, proiectul.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ