Ceartă între timişoreni şi arădeni pe elicopterul SMURD

93

Presiuni şi tensiuni între liderii politici din Timiş şi Arad! Motivul disputei? Elicopterul SMURD. În urmă cu câteva zile, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, anunţa că aparatul de zbor care salvează vieţi din tot vestul ţării va fi adus de la Arad la Spitalul Judeţean Timişoara.

Liderul CJT spunea că elicopterul SMURD din Arad a fost achiziţionat pentru judeţul Timiş, însă fiindcă nu au existat condiţii adecvate de garare şi întreţinere a acestuia, aparatul de zbor a rămas la Arad. Între timp, Consiliul Judeţean Timiş a alocat fondurile necesare reconstrucţiei pistei de aterizare, şi nu numai.

„Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș”, a explicat Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

Consiliul Judeţean Timiş intenţiona să cumpere un elicopter SMURD nou, însă secretarul de stat Raed Arafat a explicat că nu se poate să existe două aparate de zbor de acest gen în două oraşe aflate o distanţă de 40 kilometri.

Senatorul arădean Constantin Traian Igaș a reacționat prompt la propunerea autorităților din județul Timiș de preluare a elicopterul SMURD de la Arad și mutarea acestuia la Timișoara.

„Nu înțeleg gestul disperat al președintelui Consiliului Județean Timiș de a bulversa lucrurile în serviciul de intervenție SMURD pe Regiunea de Vest! Aducerea elicopterului SMURD la Arad a fost o decizie coerentă și bine chibzuită la acea vreme iar timpul a dovedit acest lucru. Astăzi punctul de operare SMURD de la Arad deține unul dintre cele mai performante elicoptere pentru intervenţii în cazuri de urgenţă”, declară senatorul arădean.

“Sper ca președintele CJ Timiș să nu intre din nou pe contrasens așa cum ne-a obișnuit, pentru ca nu cumva, la final de carieră politică, să dărâme ceva bine construit cum este punctul de operare aero-medical SMURD de la Arad! Mă voi lupta pentru ca orgoliile unor politicieni să nu intervină în buna funcționare a SMURD Arad. Administraţia eficientă niciunde în lume nu este sancţionată, iar noi, cei din Arad, am reuşit să oferim toate facilităţile necesare punctului SMURD încă de la înfiinţarea sa. Cer președintelui Consiliului Județean Arad să intervină ferm pentru păstrarea acestui serviciu la Arad, iar prefectului, tehnocrat, și parlamentarilor PSD să nu fie complici la distrugerea instituțiilor din Arad de către colegii lor din Timiș! Am avut o discuție în acest sens cu Raed Arafat care susține că aeroportul din Arad este locul ideal unde să își desfășoare activitatea acest serviciu”, a mai adăugat senatorul Constantin Traian Igaș.

Aparatul de zbor este al MAI, are baza pe aeroportul Arad, dar finanțarea curselor aparține spitalului din Timișoara. Medicii din echipaj sunt din județele Arad, Timiș și Bihor și deservesc cele trei județe precum și Hunedoara și Caraș Severin. La momentul inaugurării, în octombrie 2011, oficialii prezenți (ministrul de interne, Traian Igaș, ministrul sănătății Ritl Ladislau și secretarul de stat Raed Arafat) susțineau că aceasta împărțire a responsabilităților între județe e cea mai bună soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ