Ce urmează în procedura de recuperare a celor 35 milioane de lei

1130

Recuperarea prejudiciului de 35 milioane de lei poate însemna finalul activității pentru cluburile vizate. Ce urmează în procedura demarată de Curtea de Conturi împotriva Primăriei Timișoara și a cluburilor ACS Poli, BC Timișoara, HC Politehnica și Timișoara Saracens.

Încă o lovitură dură pentru sportul timișorean venită din parte instanței. Raportul Curții de Conturi a fost confirmat de judecători și asta înseamnă că va urma procedura de recuperare a prejudiciului evaluat în prima fază la 35 milioane de lei. Și vizează sumele virate către patru cluburi, ACS Poli, BC Timișoara, HC Politehnica și Timișoara Saracens.

Ca și cum problemele economice nu au îngreunat și așa viața cluburilor locale, această nouă lovitură ar putea îngenunchea definitiv aceste grupări. Speranțele sunt legate de procesul de recuperare a prejudiciului care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă. Pentru că în caz contrar, o decizie aplicabilă pe loc ar pune lacătul pe activitatea celor 4 cluburi.

Până la aplicarea efectivă a deciziei mai sunt câțiva pași de urmat. În prima fază vorbim de stabilirea sumei de recuperat și foarte probabil această măsură va fi stabilită din nou în instanță printr-un proces. Recuperarea prejudiciului va fi făcută printr-o reeșalonare întinsă pe câțiva ani.

Asta spune și primarul Nicolae Robu: ”Evident că ne-a picat foarte rău această decizie. Suntem într-o situație stupidă. Cum Dumnezeu să putem înțelege astfel de situații? În momentul de față noi suntem obligați să așteptăm calcularea prejudiciului, o estimare riguroasă prin care să se stabilească ce sume au fost date pentru sport ilegal. După aceea dacă ea va fi recunoscută și acceptată de toată părțile se trece la recuperarea prejudiciului în mai multe rate. Dacă nu există un acord atunci doar instanța va stabili prejudiciul ce trebuie plătit”.

Curtea de Apel a respins, în 4 octombrie, recursul formulat Primăria Timișoara împotriva sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Timiş la începutul anului, menținând astfel raportul Curții de Conturi cu privire la finanțarea ilegală a celor 4 ONG-uri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.