Ce spune vicepremierul României despre viitoarea Sală Polivalentă a Timișoarei

268
Sala polivalentă de 16.000 de locuri este departe de a fi realizată. Nici măcar locaţia nu a fost aleasă de Compania Naţională de Investiţii, instituţia care ar urma să finanţeze obiectivul.

Motivul întârzierii? Sunt două propuneri de locaţie, iar autorităţile de la Bucureşti preferă să lase sarcina de a alege amplasamentul omologilor din Timiş şi Timişoara. Consiliul Judeţean Timiş a propus ca locaţie pentru sala polivalentă un teren din Giroc, chiar de lângă Timişoara, teren liber de sarcini şi în proprietatea CJT. De cealaltă parte, Primăria Timişoara a propus ca amplasament două terenuri: unul lângă stadion şi unul în Calea Torontalului. Ambele au construcţii pe ele şi situaţia juridică nu e tocmai clară.

„Dacă terenul de la Giroc, din punct de vedere juridic, e un teren liber de sarcini, celălalt, pe care l-a propus Primăria Timişoara, nu este în regulă. Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Probabil că aici autorităţile locale ar trebui să se pună de acord, să ia o decizie. Noi, ca Minister, prin Compania Naţională de Investiţii, suntem dispuţi să investim în acest obiectiv pe care îl consider foarte important pentru Timişoara şi partea aceasta a ţării”, a declarat, la Timişoara, vicepremierul României, Paul Stănescu.

Cum nici amplasamentul nu esta ales, proiectul sălii polivalente bate pasul pe loc. Obiectivul nu apare nici în lista de investiţii a CNI.

LĂSAȚI UN MESAJ