28 C
Timișoara
miercuri 24 iulie 2024

Ce spune rectorul Universității de Științele Vieții din Timișoara despre cazul celor trei profesori anchetați pentru luare de mită

Ancheta DNA provoacă o undă de șoc la Universitatea de Științele Vieții, de unde trei cadre didactice sunt cercetate pentru luare de mită.

Trei profesori de la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, printre care prodecanul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate, Mariana Moatăr, sunt vizați de o anchetă DNA de luare de mită.

Rectorul Universității, Cosmin Popescu, a precizat pentru Radio Timișoara că ancheta a produs o undă de șoc în universitate.

Am înțeles că uneia dintre aceste trei persoane i s-a făcut un flagrant. Astăzi de dimineață, am înțeles că colegii au fost reținuți. Oricum, este o chestiune care m-a surprins de neplăcut. E o chestiune pe care universitatea noastră efectiv se delimitează, pentru că nu agreăm aceste practici în universitate, este foarte neplăcut. Sunt oameni, cum să vă spun, pe care îi respect, la care țin, dar ne delimităm de astfel de practici”, spune Cosmin Popescu.

Potrivit informatiilor disponibile până în prezent, prodecanul Mariana Moatăr ar fi fost prinsă în flagrant după ce a luat 2.000 de lei pentru a-i permite unui student să intre în examen.

Rectorul Cosmin Popescu susține că le-a transmis colegilor în permanență să aibă grijă cum se comportă cu studenții.

Le spuneam colegilor mei dascăli, de fiecare dată, poate cumva obsesiv, să fim atenți la modul în care ne comportăm cu copiii noștri. Evident, nu reprezintă asta facultatea, este un caz nefericit”, precizează Cosmin Popescu.

Rectorul Universității de Științele Vieții dă asigurări că susținerea examenelor nu va fi afectată de ancheta DNA.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

1 COMENTARIU

  1. Degeaba le-ați spus, dle rector – năravul din fire n-are lecuire! Când a început să funcționeze facultatea de silvicultură și a fost pusă în contact cu sistemul înnăscut și natural mafiot din Romsilva, a început să ticăie o bombă cu ceas. Acum a explodat. Răul a fost udat din belșug de toleranța indolentă a foștilor rectori. Demarați o anchetă internă (dacă nu e în curs deja), luați drujba și aplicați niște „tratamente”, cum le place lor să spună. Indicate ar fi niște tăieri de regenerare, unele drastice. Orice zi de tăcere miroase a complicitate. Problema se pune așa: murim încet toți sau ne salvăm trimițându-i pe cei care au ca Dumnezeu banul să facă bani în altă parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un prim bilanț al admiterii la UVT

Programe atractive și oportunități unice oferite de cea mai importantă universitate din regiunea de vest. Un prim bilanț al admiterii la UVT. În anul 2024,...

Proiectul noii maternități din Arad, în linie dreaptă

După un lung șir de procese, proiectarea noii maternități din Arad poate să înceapă. Instanțele de judecată au stabilit definitiv că firma ProArhitectura este...

Citește și :