Ce spune premierul despre dascălii care refuză să predea online

39
Premierul Ludovic Orban spune că vor fi luate „măsurile legale” dacă există cadre didactice care refuză să predea online.
Ludovic Orban a spus, luni, că ministrul Educației, Monica Anisie, are astăzi consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor și municipiilor și va analiza cu autoritățile locale implicate în desfășurarea alegerilor locale care să fie perioada în care școlile să fie închise pentru pregătirea secțiilor de votare. În zilele în care școlile vor fi închise se vor face cursuri online.
Întrebat ce se întâmplă în situațiile în care cadrele didactice refuză să le predea online copiilor, Orban a spus că vor fi luate „măsurile legale”.
„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la Legea educației, vom face. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar astfel de cazuri, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își realizează misiunea pe care o au”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ