18.1 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Ce se întâmplă de marți cu vremea! Banatul va fi cuprins și el de o iarnă veritabilă

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, anunţă că începând de duminică seară fenomenele meteorologice înregistrate în această perioadă „vor fi în diminuare”, dar vremea rămâne una de iarnă, cu temperaturi scăzute, scrie News.ro.

„Ce va fi de interes, regimul de temperaturi cu valori maxime foarte coborâte. Maxime de minus 5 până la cel mult 2… 3 grade Celsius, dar minime foarte coborâte, iar mâine (luni – n.r.) ne aşteptăm ca ameliorarea să fie foarte semnificativă, însă fenomenul de polei să pună probleme. De marţi ne aşteptăm din nou ca precipitaţiile să fie de interes în toată ţara, mai ales la munte şi în zonele submontane, ninsori, în restul ţării, posibile precipitaţii mixte”, a anunţat directoarea ANM.

În acelaşi timp, de la ora 10.00 la 20.00, rămâne în vigoare, pentru zona de sud-est şi mă refer aici în mod deosebit la sudul Moldovei, Dobrogea, partea de est a Munteniei, dar şi Carpaţii Meridionali şi de Curbură, avertizarea de cod portocaliu, pentru că şi în aceste zone continuă fenomenul de viscol. Rafalele de vânt vor fi foarte puternice, 85-100 km, la munte peste 100 km, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură, ceea ce va face ca şi în aceste zone, stratul de zăpadă depus să fie spulberat şi fenomenul de viscol să fie unul deosebit. În restul ţării, mai puţin partea de vest şi nord-vest, vorbim de avertizare meteorologică de cod galben.

Vorbim şi aici de ninsori viscolite, vorbim de rafale de până la 65-70 km pe oră, şi ceea ce este foarte important, din această seară, fenomenele vor fi în diminuare, dar aspectul rămâne unul de iarnă. Vorbim de atenţionarea meteorologică de cod galben pentru Moldova, Dobrogea, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, dar şi sudul Munteniei şi al Olteniei. Şi aici, în continuare, rafalele vor fi de interes, ceea ce va face ca aspectul să rămână unul de iarnă”, a anunţat Elena Mateescu duminică, în cadrul Comandamentului de iarnă.

Directorul ANM a precizat că în perioada următoare temperaturile maxime vor fi unele foarte scăzute. „Ce va fi de interes, regimul de temperaturi cu valori maxime foarte coborâte. Maxime de minus 5 până la cel mult 2… 3 grade Celsius, dar minime foarte coborâte, iar mâine (luni – n.r.) ne aşteptăm ca ameliorarea să fie foarte semnificativă, însă fenomenul de polei să pună probleme. De marţi ne aşteptăm din nou ca precipitaţiile să fie de interes în toată ţara, mai ales la munte şi în zonele submontane, ninsori, în restul ţării, posibile precipitaţii mixte”, a precizat Elena Mateescu.

Directorul ANM a mai estimat că după ora 20.00, duminică, viscolul va scădea în intensitate, dar că temperaturile vor fi foarte scăzute până miercuri dimineaţă, fiind prognozate minus 6 – minus 7 grade în Capitală şi minus 10 grade Celsius în depresiuni.

Sursa: https://www.libertatea.ro/

 

 

Alte subiecte :

Ordine și siguranță la meciul dintre AFC UTA Arad – FC U Craiova 1948

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor cu ocazia derulării partidei de fotbal din cadrul SuperLigii...

Iulius Town și Alergotura te provoacă să urci sute de trepte!

Una dintre cele mai apreciate competiții în care vă puteți testa atât condiția fizică, cât și spiritul de echipă va avea loc în weekend...

Citește și :