Crăciunul după gratii sau pe patul de spital. Ce bucate le sunt pregătite pacienților și deținuților din Timișoara

86

Din păcate, sărbătorile de iarnă îi prind pe unii timișoreni pe patul de spital. Pentru a le face zilele mai plăcute bolnavilor internați în unitățile sanitare din Timișoara, bucătăresele le-au pregătit meniuri speciale. Bineînțeles, pentru cei care nu urmează un regim alimentar strict.

La Spitalul Municipal din Timișoara, bolnavii primesc friptură de porc, ciorbă cu afumătura sau de legume, sarmale, friptură de pui și cozonac.

La Spitalul Județean Timișoara, meniul nu este unul special de sărbători. Fiecare secție are mâncare gătită în funcție de regimul pacienților. Pe lângă alimentele oferite uzual, însă, de Crăciun și Revelion bolnavii au parte de tradiționalele sarmale și de cozonac. Pe meniu se regăsesc și tot felul de fripturi, paste, ciorbe, pilaf de orez și multe altele.

Și deținuții din Penitenciarul Timișoara celebrează sărbătorile cât mai tradițional. Personalul închisorii a pregătit bucate speciale de sărbătoare.

”Deținuților li se va asigura un meniu îmbunătățit și diversificat, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele festive. Acesta constă în ciorbă de perișoare, friptură de porc cu piure de cartofi și salam de biscuiți”, au anunțat reprezentanții penitenciarului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ