13.1 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Ce i se pregătește lui Dominic Fritz! Șefii coaliției vor ca PNL și PSD să aibă candidați comuni în orașele cu primari USR

Liderii PSD și PNL au purtat discuții în ultimele săptămâni pentru eventuala stabilire a unor candidați comuni care să îi concureze pe primarii USR din marile localități controlate de partidul de opoziție, au declarat pentru G4Media surse din coaliția de guvernare. Deocamdată, partidele conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la o înțelegere pe acest subiect.

Divergențele pe subiect au apărut din cauza intereselor unora dintre liderii locali, care nu vor să cedeze candidatura în favoarea celuilalt partid, cum e cazul la Timișoara, potrivit surselor citate.

E posibil ca cele două partide să nu ajungă la o înțelegere, așa cum între PNL și PSD nu există o strategie comună pentru localitățile cu primari și președinți de consilii județene de la UDMR. Săptămâna trecută, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost în Satu Mare și a anunțat că social-democrații vor continua colaborarea cu UDMR.

Desemnarea unui candidat comun PSD-PNL are logică politică pentru că alegerile locale se desfășoară într-un singur tur, iar primarul în funcție pleacă de obicei cu prima șansă.

În acest moment, USR are primari în Timișoara, Brașov, Bacău, Câmpulung Muscel, Alba Iulia, Victoria (județul Brașov), Breaza, precum și în Sectoarele 1 și 2 din Capitală. De asemenea, independentul Nicușor Dan, susținut de USR, e primarul Capitalei.

PSD și PNL discută în această perioadă și despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie. Acest lucru ar duce la devansarea localelor cu circa patru luni, o mutare criticată de partidele de opoziție.

Sursa: https://www.g4media.ro/suSoNNeUGFcCidsK0MTw

Alte subiecte :

Citește și :