Ce conține acordul cu Banca Mondială pentru salvarea Colterm

48

Autoritățile locale au publicat detaliile viitorului acord pe care Primăria Timișoara îl va semna cu Banca Mondială pentru a salva societatea de trmoficare Colterm. Specialiștii bancari vor ajuta nu doar redresarea financiară a regiei ci ar trebui să ajute și la retehnologizarea și eficientizarea companiei.

Acordul “Asistență pentru încălzirea durabilă și eficiență energetică pentru orașul Timișoara” ar trebui să sprijine orașul ”în îmbunătățirea capacității sale de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului său de termoficare (RT) și a eficienței energetice (EE) în clădirile de pe teritorul său”.

”În cadrul acordului susmenționat, Municipiul Timișoara va beneficia de servicii rambursabile care vor include următoarele activități și rezultate: Proiect de foaie de parcurs cu opțiuni care pot fi puse în practică pentru RT din Timişoara și Proiect de plan strategic integrat RT și EE. Acordul se încheie pe o durată de 13 luni de la data intrării în vigoare, iar valoarea acordului este de 890.832 lei. Acorduri de asistență tehnică rambursabile de valori superioare, cu un grad mai mare de complexitate și pe o perioadă mai mare de timp au fost încheiate și între alte instituții publice din România și Banca Mondială, respectiv: municipiul Cluj-Napoca, municipiul Constanța, municipiul Brașov, municipiul București-Primăria Sectorului 5”, aflăm din referatul proiectului de hotărâre de Consiliu Local care va trebui aprobat și de aleșii locali.

Acum, la Colterm mai sunt racordate 55.000 de apartamente. Capacitățile de producție ale sistemului au o tehnologie învechită, iar cele de distribuție și transport din cauza vechimii prezintă coroziuni majore exterioare și o stare avansată de degradare fizică și morală a izolației termice, ceea ce face ca nivelul pierderilor de fluid și căldură să aibă valori ridicate, o recunosc autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.