Ce-a putut să facă o adolescentă din Timişoara! Povestea are legătură cu un joc periculos şi la modă!

147

O fată, în vârstă de 13 ani, din Timişoara, a înscenat că este victimă a jocului „Balena Albastră”. Ea a declarat pentru un post de televiziune că este hărţuită de administratorii jocului amintit.

În urma acestor dezvăluiri, poliţiştii s-au autosesizat şi au demarat cercetările, care au dovedit, însă, că declaraţiile fetei sunt o invenţie. Practic, copila a folosit o aplicaţie instalată pe telefonul mobil care generează un istoric fals al apelurilor și mesajelor primite, iar ulterior a şters aplicaţia.

Potrivit poliţiştilor, fata a inventat acest scenariu cu scopul de a-i convinge pe părinţi că telefonul său mobil nu mai poate fi folosit şi că are nevoie de altul mai performant.

Reprezentanții Poliției au trimis următorul comunicat de presă:

PRECIZĂRI

Referitor la articolul publicat la data de 18 martie a.c., pe site-ul DIGI 24, „EXCLUSIV | Mărturia unei fete care a vrut să intre în jocul care împinge copiii spre tragedie”, ce relatează povestea unei minore care ar fi fost amenințată și șantajată, prin intermediul telefonului mobil, de către administratorii unui joc online, facem următoarele precizări:

La data de 19 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, în urma publicării articolului mai sus menționat, s-au sesizat și au demarat verificări pentru a stabilii circumstanțele producerii incidentului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ