Ce a pățit o elevă după ce a publicat sumele de la fondul școlii

132

O elevă de la Liceul Teoretic Traian din Constanța a fost certată de conducerea școlii și de părinți după ce a făcut public un tabel cu sumele strânse de instituția de învățământ.

Roxana Șerban, reprezentant al elevilor din liceu, a publicat duminică seară, pe Facebook, sumele adunate de părinți la fondul școlii pentru a achita paza școlii.

“Fondul şcolii există, deşi autorităţile se fac că nu există – 100 lei/elev. Deşi primarii şi directorii se jură că în şcolile administrate de aceştia nu se colectează niciun ban şi că elevii au toate necesităţile, în realitate, aceştia gestionează sute de mii de lei pe cale informală.

Am făcut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprindă “situaţia colectării” fondului şcolii în Liceul Teoretic Traian din Constantă, liceu unde învăţ şi eu. Am fost şocată să văd ce sume se vehiculează şi destinaţia lor. Mai mult, tabelul are o rubrică şi de grad de colectare, ceea ce îmi dă senzaţia că dacă nu ne conformăm urmează să fim executaţi silit. Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mâna aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, “serbare crăciun” sau “premii olimpici”. În calitate de membru al consiliului de administraţie, voi cere stoparea oricărui fenomen de astfel de colectări, la modul cel mai serios, şi sancţionarea tuturor celor implicați”, a precizat Roxana Șerban pe contul ei de Facebook.

Din tabelul publicat de Roxana reiese că elevii au dat școlii 46.100 de lei doar în ultimul an școlar, adică aproximativ 10.000 de euro. Cea mai mare parte din sumă s-a dus pe pază, peste 37.000 de lei. Postarea a ajuns și în atenția directoarei liceului, care a chemat-o de urgență pe tânără pentru a încerca să o “calmeze”.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ