CCIA Timiș a participat la primul Târg de job-uri în cadrul proiectului LaborNet

143

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener al Proiectului „LaborNet – Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, a participat la primul Târg de job-uri organizat în cadrul proiectului, care a avut loc în perioada 23 – 24 octombrie 2017, la sediul Camerei de Comerț si Industrie Kikinda (Serbia).
La eveniment au participat 17 companii timișene și reprezentanți a două instituții care activează în domeniul ocupării și încadrării persoanelor pe piața muncii: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Companiile timișene prezente la eveniment se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă și sunt interesate să angajeze personal din Republica Serbia.

Târgul de joburi s-a dovedit a fi un real succes, la manifestare participând peste 300 de persoane neocupate și șomeri din zona Kikinda. Firmele timișene au participat într-un număr mai mare decât era prevăzut prin proiect, unele dintre acestea participând pe cont propriu. Târgul de joburi propriu-zis s-a desfășurat pe parcursul zilei de 24 octombrie a.c., iar ziua anterioară a fost dedicată creării și dezvoltării Rețelei Labor-Net.

Reamintim că proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și vizează îmbunătățirea potențialului zonei pentru a asigura o creștere favorabilă incluziunii, a facilita accesul pe piața forței de muncă și a spori oportunitățile de angajare.

Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș de a găsi soluții viabile pentru criza locală a forței de muncă.

###

Informații suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, Cristina COROIAN – expert PR/ CCIAT.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ