Cazuri cutremurătoare: şi-au aruncat copiii, imediat după naştere. Deznodământul a fost însă diferit VIDEO

94

O asistentă medicală din Petroşani este acuzată că şi-ar fi aruncat nou-născutul la gunoi, iar copilul nu a supravieţuit, pe un frig cumplit. În Timiş, un caz asemănător, însă copilul aruncat după naştere a avut zile!

Nou-născut abandonat după naştere la o temperatură de -15°C: nu a supravieţuit

„În noaptea de 31.12.2015/01.01.2016, după ascunderea stării de graviditate față de orice persoană și crearea condițiilor derulării nașterii fără prezența altor persoane, inculpata a născut în baia locuinței, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfășurat cu aceasta și l-a transportat la ghena de gunoi situată în fața blocului, unde l-a abandonat la o temperatură de cca -15°C”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Copilul nu a supravieţuit unei nopţi în ger! El a fost găsit în prima zi a anului, în jurul amiezii, ca urmare a unei sesizări la numărul de urgenţă 112. „Inculpata și-a continuat cursul normal al vieții, prezentându-se la serviciu în data de 04.01.2016, unde și-a îndeplinit atribuțiile obișnuite”, afirmă procurorii.

Femeia a fost identificată şi este cercetată pentru omor calificat comis asupra unui membru de familie! Ea riscă, acum, chiar şi 25 ani de închisoare.

Caz asemănător în Timiş: copilul, găsit în hipotermie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat în aceste zile cercetările și au dispus trimiterea în judecată a unei mame. Cazul are asemănări cu cel din Hunedoara, doar că s-a petrecut în seara zilei de 2 octombrie 2015. Această naştere, neasistată, a avut loc în timp ce femeia se afla pe un drum lăturalnic, în apropierea unei gări. Apoi, a abandonat nou-născutul în vegetația de pe marginea drumului. Copilul a fost găsit de un trecător în ziua următoare. Era în stare de hipotermie, însă a fost salvat la limită. Dacă era iarnă, precum a fost în primul caz, nu avea nicio şansă!

Femeia este acuzată acum de vătămare corporală săvârșită asupra copilului nou-născut, imediat după naștere, de către mama aflată în stare de tulburare psihică. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Făget.

LĂSAȚI UN MESAJ