11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Cazul Buciu se complică. Epopeea uite primarul, nu e primarul, merge mai departe la Lugoj!

Miercuri, judecatorii de la Tribunalul Timis au respins solicitarea fostului primar de a suspenda ordinul prin care prefectul Mihai Ritivoiu a decis incheierea mandatului de primar al lui Claudiu Buciu inainte de termen. Buciu a cerut instantei sa aprobe cererea pentru a se putea intoarce in functie pana la judecarea pe fond a procesului in care se decide daca a incalcat sau nu legea.

Magistratii au hotarat ca ordinul prefectului a fost emis corect, astfel ca solicitarea fostului primar a fost respinsa. In aceste conditii, Buciu isi va continua activitatea in cadrul Primariei Lugoj din functia de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu.

Claudiu Buciu a ales sa ramana in administratia locala pentru a putea gestiona proiectele pe care le-a intocmit de la preluarea mandatului, aflate in diferite stadii. Cel mai important proiect este constructia noului spital care ar urma sa beneficieze de o finantare prin PNRR.

Noul spital se afla in acest moment pe lista Ministerului Sanatatii si are sanse bune sa primeasca finantare. Buciu a anuntat imediat dupa comunicarea solutiei ca va ataca in apel decizia judecatorilor.

In aceste conditii, dosarul merge la Curtea de Apel Timisoara. Procesul, care practic va decide soarta primarului, nu a primit inca un termen.

Sursa: https://lugojinfo.ro/

Alte subiecte :

Citește și :