ULTIMA ORA! Caz dramatic! Refuzată de spitalele din Bucuresti, a ajuns cu elicopterul la Timișoara

6140

UPDATE ORA 13:46

Chiar în aceste momente, femeia arsă este transportată cu elicopterul SMURD la Timișoara.

UPDATE ORA 12:00

În jurul orei 13:00, femeia va fi transportată cu un elicopter la Spitalul din Timișoara, Secția de Arși.

Spitalul Universitar și Spitalul Floreasca nu dispun de locuri, iar Spitalul de Arși se pare că nu ar avea locuri la Secția de Terapie Intensivă.

Din fericire, în aceste momente femeia este în stare stabilă, conștientă.

O femeie de 68 de ani, din Țițești, a ajuns noaptea trecută la Spitalul Județean Argeș, secția ATI, fiind în stare gravă. Femeia a suferit arsuri, după ce a căzut pe o plită electrică. Arsurile s-ar fi întins pe o suprafață mare a corpului, ajungând în stare critică la spital.

A fost găsită de fiul ei care tocmai ajunsese acasă de la serviciu. Potrivit tânărului, femeia ar fi căzut pe plita electrică în jurul orei 19:00, iar el a găsit-o după 5 ore, în jurul orei 00:00.Acesta a mers la un vecin să ceară ajutor. Bărbatul a sunat la 112, iar femeia a fost dusă la Spitalul Județean.

A fost resuscitată, iar în cele din urmă, medicii au reușit să o stabilizeze. Din cauza arsurilor grave, se impune transferul către un spital din Capitală. Aici, însă, medicii argeșeni s-au confruntat cu o problemă, nereușind să obțină un răspuns pozitiv din partea spitalelor din București. Mai mult decât atât, reprezentanții unui spital din Capitală, nici măcar nu au răspuns la telefon, deși au fost sunați toată noaptea. Ironia sorții face ca femeia să fie chiar fostă asistentă medicală.

Nu este pentru prima dată când auzim despre un astfel de caz petrecut în România.
Reamintim că la începutul lunii noiembrie, un tânăr de 28 de ani, care a fost ars într-o explozie din Piatra Neamț, a murit într-un spital din Belgia. El fusese transferat la un spital belgian din cauza incapacității statului român de a-l trata.

Înainte de mutarea în Belgia, tânărul a fost plimbat între spitalele din Piatra Neamț și Iași cu o ambulanță obișnuită, fără respectarea protocoalelor privindu-i pe marii arși.

LĂSAȚI UN MESAJ