Cătușe și arestați preventiv pentru 1.341 pachete de țigări… La ăia cu milioane de euro e cu libertate!

315

În data de 30 martie 2016, în baza unor mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Caransebeş, au fost efectuate percheziţii la şase imobile situate în localităţile Reşiţa, Oţelu Roşu şi Zăvoi.

În urma percheziţiilor imobiliare au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 26.820 ţigarete (1.341 pachete) diferite mărci, netimbrate sau cu timbru din alte state, în valoare de 14.751 lei, suma de 5700 lei şi 300 euro.
Prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului, prin sustragere de la plata accizei, taxelor vamale şi TVA, se estimează la suma de peste 20.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006.
Faţă de E.E.M., de 36 ani şi C.E., de 44 ani, ambii din Reşiţa, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind depuşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, făcându-se propuneri pentru arestarea preventivă, pentru alte trei  persoane, F.M., de 48 ani, din Zăvoi, C.M., de 54 ani, din Zăvoi şi C.N.M. de 57 ani, din Drăgăşani, jud. Vâlcea, fiind propusă măsura controlului judiciar.
Pe parcursul cercetărilor poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de suportul asigurat de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin şi Biroul Operaţiuni Speciale Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ