14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Câțu amenință că va trece la disponibilizări masive de bugetari. Cine sunt primii vizați

Avertismentul Premierului Florin Cîțu la adresa celor angajați în instituțiile publice: Șeful Guvernului spune că este timpul ca fiecare angajat din sectorul public să își facă treaba, în caz contrar urmând să fie dat afară.

Avertismentul Premierului Florin Cîțu! Șeful Cabinetului a avut vineri o reacție extrem de dură la adresa angajaților din sistemul public, după incendiul de la Institutul Matei Balș, care s-a soldat cu moartea mai multor persoane.

Cîțu acuză vechile metehne ale sistemului sanitar din România, despre care spune că au putut fi din nou văzute, cu ocazia tragediei de la Matei Balș.

Avertismentul Premierului Florin Cîțu

În același timp, Premierul a lăudat echipele de intervenție, fără de acțiunea promptă și eficientă a acestora el susținând că am fi vorbit de o tragedie mult mai mare.

”Am rămas în permanent contact cu toate instituțiile implicate, încă de la declararea Codului roșu.”, a declarat Cîțu, care a precizat că a fost contactat de secretarul de stat Raed Arafat imediat după apelul la 112.

”Pacienții au fost mutați imediat în alte spitale, la 6.37 toți pacienții erau deja transferați la alte spitale. Le mulțumesc managerilor de la aceste spitale.”, a adăugat el.

”I-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situația.

”Nu putem să mergem mai departe așa”

Îmi repet convingerea că intervenția autorităților a fost rapidă și foarte eficientă, altfel am fi discutat despre altceva.”, a arătat Premierul.

”Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu putem să mergem mai departe așa, nu putem să alocăm 95% din resurse pe salarii și sporuri – e nevoie de investiți.

Bani au fost alocați sistemului de sănătate, dar nu au fost alocați pentru investiții.

Așa nu mai merge. Toți angajații sectorului public trebuie să iasă din birouri și să își facă treaba, altfel vor fi dați afară.”, a avertizat Florin Cîțu.

”Există o echipă complexă pe care am constituit-o la Corpul de control care va prezenta un raport final. Avem un raport preliminar.

S-a întâmplat și anul trecut și pare că nu am învățat nimic.” a mai spus șeful Executivului.

Sursa: www.capital.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :