Câți kilometri de autostradă se deschid în 2019? Acuzații la adresa CNAIR

447

Cu toții așteptăm să se deschidă cât mai mulți kilometri de autostradă cât mai repede. Însă numărul lor nu îl știe nimeni cu exactitate. În timp ce guvernanții vorbesc despre 180, specialiștii de la Pro Infrastructură susțin ca nu se pot finaliza anul acesta nici măcar 100.

Cei care monitorizează starea infrastructurii rutiere sunt deranjați de declarațiile președintelui ALDE care spun că vom circula anul acesta pe 180 de noi kilometri de șosea rapidă.

„Liderul ALDE a declarat ieri seară că în 2019 CNAIR s-a angajat să termine un număr record de kilometri, anume 180 km de autostrăzi. Realitatea? Acum sunt doar 146 km de autostradă care au semnate contracte de lucrări. Se promit inaugurări de șantiere și se afirmă că se lucrează pe unele tronsoane unde nici nu s-au încheiat sau lansat licitații! Pe scurt, lapte și miere. Din păcate, doar în mințile unor indivizi aflați în realități paralele! Scenariul realist ne indică 43,28 km noi de autostradă în acest an, iar cel foarte optimist 69,18 km”, au transmis cei de la Pro Infrastructură.

Ultimele declarații oferite de reprezentanții CNAIR arată că anul acesta vor fi deschiși 118 kilometri.

”Loturile care vor fi deschise anul acesta sunt Lugoj-Deva 3 si 4, Sebes-Turda 1 și 2, Iernuț-Chetani și Chetani- Câmpia Turzii. Adică 43 km+ 41km+ 34km= 118 km. Pe astea mizăm, pentru că aceste loturi sunt în construire. Dar constructorii sunt cei care le construiesc și de ei depinde dacă și realizează acești kilometric. Fie că-i penalizăm sau nu, tot de ei depinde. Dar nu au niciun motiv real să nu termine de construit pentru că nu au niciun blocaj ” birocratic” în momentul acesta. Ține doar de ei să-și vadă de treabă”, a declarat pentru Banatul azi Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

În vestul țării, cea mai mare problemă o reprezintă lotul 2 din tronsonul Lugoj Deva. Aici nu a fost încă lansată licitația pentru secțiunea cu tuneluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.