Cât va dura construirea variantei de ocolire a Timișoarei

126

CNAIR a anunțat, vineri dimineața, că a fost emisă autorizația pentru contruirea variantei de ocolire pe partea de sud a Timișoarei. Potrivit informării, termenul de ridicare a șoselei este de 30 de luni.

„Joi, 12.03.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a emis Autorizația de Construire pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud. Antreprenorul care realizează proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, în lungime de 25,69 km, este compania TIRRENA SCAVI S.p.A. Contractul pentru construcția VO Timișoara Sudcu este în valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni”, a transmis CNAIR.

Trebuie menționat că perioada de 6 luni de proiectare a trecut, iar organizarea de șantier a încept încă de anul trecut. Joi după masa, liderul CJ Timiș, Călin Dobra, făcea anunțul că acum pot începe lucrările. Directorul DRDP Timișora a declarat la Teleuniversitatea TV că se va munci concomitant în 8 puncte pentru ca lucrarea să fie gata cât mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ