Cât va costa introducerea iluminatului public în Parcul Botanic

25

O problemă încă nerezolvată de autoritățile locale din Timișoara este iluminatul în Parcul Botanic. Pe aici, timișorenii se feresc să treacă după lăsarea întunericului pentru că este beznă, iar în trecut au avut loc tot felul de infracțiuni.

De abia acum, administrația orașului a găsit o sursă de finanțare pentru a aduce parcul în secolul XXI. Pe lista de rezervă a ADR Vest a ajuns și acest obiectiv, iar valoarea lui se apropie de 4 milioane de lei.

”Proiectul are în vedere realizarea unui sistem de iluminat public de calitate care va aduce următoarele beneficii pentru comunitate: realizarea unui iluminat public corect, în conformitate cu standardul EN 13201 / 2015, orientat către utilizarori, adaptat în funcțiunile spațiului public; gestionarea centralizată, în timp real a sistemului de iluminat public care generează reducerea costurilor de întreținere; realizarea unui iluminat controlat (prin posibilitatea modificării nivelului luminanței și/sau iluminării ca urmare a unui program stabilit, conducând la economii de energie electrică); crearea unui iluminat interactiv, fără a compromite siguranța populației; instalarea de aparate de iluminat performante, fiabile, cu garanție mare”, aflăm de pe site-ul Primăriei Timișoara.

Proiectul are nevoie și de girul Consiliului Local Timișoara pentru a putea fi implementat.

LĂSAȚI UN MESAJ