„Cât timp istoria nu este uitată, eroii nu mor niciodată!” | Marșul Eroilor – 30 de ani de libertate FOTO

64

Aproximativ 1000 de persoane au luat parte la Marșul Eroilor, organizat, an de an de fanii Politehnicii Timișoara, în memoria celor căzuți în timpul evenimentelor din 1989. Cei prezenți au plecat din Piața Maria până la Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane de flori, la monumentul dedicat victimelor Revoluției.

„Cât timp istoria nu este uitată, eroii nu mor niciodată!”, „Cine uită e complice” sau „Cinste lor, cinste lor, eroilor!” au fost doar câteva dintre scandările celor aproximativ 1000 de persoane s-au adunat în Piaţa Sfânta Maria, de unde au pornit spre Cimitirul Eroilor, într-un marș comemorativ. Lor li s-au alăturat şi simpli trecători sau persoane care au participat sau au pierdut pe cineva drag acum 30 de ani, la evenimentele din Timișoara.

Cu toţii s-au oprit, mai întâi, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde au scandat lozinci și au aprins candele pe treptele catedralei, în memoria eroilor care în urmă 3 decenii şi-au dat viaţa pentru libertate. A urmat apoi un alt popas, în Piața Victoriei, unde sutele de persoane au rostit în cor „Tatăl nostru” – așa cum s-a întâmplat și în 1989 și au ținut un moment de reculegere.

Cei prezenți și-au continuat apoi marșul, în luminele torțelor, până la punctul final – Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, unde au depus coroane și au aprins candele.

LĂSAȚI UN MESAJ