11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Cât de mult au crescut prețurile locuințelor în Timișoara

Preţul apartamentelor s-a majorat, în Timișoara, cu circa 4%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Timișoara are, la ora actuală, cea mai accesibilă piață imobiliară dintre marile orașe din România, în contextul tendinței de scumpire a locuințelor.

Cu toate că traversăm o perioadă incertă, interesul pentru achiziția de locuințe este în continuare ridicat, arată analiștii imobiliari. Prețul mediu este de peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, spune directorul de marketing al Imobiliare.ro Daniel Crainic.

“Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Timișoara, în momentul de față, este de 1.507 euro pe metru pătrat. Bineînțeles, există o diferență destul de mare între segmentul nou și segmentul vechi. Prețul mediu de listare pe segmentul nou, deci pe locuințele noi, a ajuns la 1.800 euro pe metru pătrat util, în această perioadă, cu 12% mai mult decât acum un an”, spune Daniel Crainic.

În ciuda creșterilor de prețuri, orașul de pe Bega rămâne destul de accesibil pentru cei care doresc să cumpere o locuință.

“Ce mai este de precizat e totuși faptul că Timișoara se află într-o poziție destul de privilegiată, într-un plasament al celor mai scumpe apartamente în marile orașe din țară. În acest moment, Timișoara am putea spune că are cele mai accesibile apartamente în rândul marilor orașe din România”, spune Daniel Crainic.

Categoriile premium își vor consolida prețul pentru că au în continuare o cerere ridicată, mai spune Daniel Crainic. Cele mai semnificative creșteri au fost observate în cazul proprietăților noi.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :