Cât de ecologiști sunt timișenii? Au ocazia de a o demonstra cu fapte, nu vorbe! Ce acțiune are loc

252

La Sânmihaiu Român, în judeţul Timiş, în 18 noiembrie, va avea loc o acţiune de plantare a puieţilor, pe locurile defrişate de pe raza comunei, unde aproximativ 500 de voluntari s-au înscris deja pentru a planta 4.000 de puieţi forestieri (stejar penduculat, frasin și corcoduş).

Organizatorii vor pune la dispoziţia voluntarilor transport (plecare din parcarea Iulius Mall, ora 8:00, celor care au solicitat), material săditor, mănuși de protecție, unelte, apă, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și cabine ecologice.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Organizatorii acţiunii sunt: Asociația ECO CLUB Timișoara şi Primăria și Consiliul local al comunei Sînmihaiu Român.

„Vom desfășura o acțiune de extindere și completare cu puieți în cea de a doua plantație deschisă de noi în martie 2016, cu rol de perdea de protecție forestieră, la Sînmihaiu Român. Deși inițial am dorit să completăm plantația forestieră de la Utvin, ploile din ultima perioadă ne îngreunează accesul la terenul de pe hotar. Ca atare, aici, vom reveni în primăvară.”, a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ