Casa unui mare om de știință din vestul țării în centrul unui scandal de proporții!

401

În localitatea Sântana funcționează un restaurant pe strada Muncii nr. 124 A, iar la nr.124B locuiește familia Mayer. Imobilul în care își duce traiul această familie – așa cum am aflat în urma documentărilor noastre -îi aparține laureatului Premiului Nobel pentru chimie, Ștefan Hell, care l-a „cedat” printr-un contract de comodat. Până aici, nicio problemă. Dar de aici încolo… Distanța dintre cele două locații nu e mai mare, cu aproximație, de 2 metri. Altfel spus, activitatea S.C. Primo Ristorante Pizzeria S.R.L. (administrator Rodica Mackert), cea de „bar și alte activități de servire a băuturilor” se desfășoară la doi metri de un imobil în care trăiește (și și acesta e un aspect al investigației noastre) o familie. Dacă vă spunem că în incinta restaurantului se organizează și alte evenimente, precum nunți, chefuri, zile de naștere, avem tabloul complet al unui coșmar  pe timp de noapte, coșmar pe care familia, din care fac parte doi soți, precum și doi copii în vârstă de 1 an, respectiv 6 ani, îl îndură cu prilejul fiecărui eveniment organizat în spațiul comercial amintit.

Oamenii susțin că pe timpul nopții muzica este la un nivel la care odihna lor este perturbată într-un mod care ajunge până la urmă să le afecteze sănătatea. Mai mult decât atât, fumatul fiind interzis în incinta localurilor, clienții ies afară și unde altundeva dacă nu chiar sub geamul casei familiei Mayer. În consecință: gălăgie, mizerie, dimineața trotuarul din fața casei este „inundat” de chiștoace și/sau cioburi de sticlă, unii clienți vomită și folosesc pervazul casei pe post de pult de bar..

Calvarul nopților în care muzica, gălăgia și mizeria sunt prezente, durează de vreo doi ani – după cum susține familia Mayer. Acum s-a ajuns în stadiul în care, după mai multe sesizări la poliție și primărie, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică, familia a apelat la un avocat care să îi reprezinte într-un eventual proces intentat împotriva restaurantului.

Trebuie să subliniem că autorizația de funcționare pe care restaurantul a primit-o de la Primăria Sântana, a inclus și semnăturile vecinilor care și-au dat acordul, dar nu și a coproprietarilor Hell, doar domnul Hell Ștefan care și-a dat acordul pentru orarul de funcționare. Din 2011 în imobil s-a mutat familia Mayer.

Sursa: Special Arad

LĂSAȚI UN MESAJ