Casă refăcută la Moșnița Nouă de tineri voluntari. O bunică și nepoata ei trăiesc acum în condiții decente

277

Proiectul Acasă în Banat merge înainte și mai bifează un succes. Zeci de voluntari au muncit în weekend pentru a renova casa unei bătrâne din Moșnița Nouă. Povestea ei i-a emoționat pe oamenii cu suflet mare, așa că aceștia au decis să pună umărul la treabă și să îi ofere bătrânei o locuință decentă.

Hortensia Capîlnaș și nepoata ei, Melania, locuiesc la marginea satului Moșnița Nouă. După moartea soțului, starea de sănătate a bătrânei s-a înrăutățit și femeia a început să se ocupe cu adunatul și strângerea de obiecte aruncate la gunoi. Familia, depășită de situație, nu a mai reușit să o țină în frâu, astfel că, atât casa cât și curtea Hortensiei au devenit un adevărat depozit de gunoi. Casa nu mai avea curent, apă, încălzire, iar condițiile de locuire din interior au devenit îngrozitoare.

„În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încât să poată trăi în condiții decente”, a declarat președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

La apelul Asociației Acasă în Banat au răspuns zeci de voluntari și donatori, care au dorit să se implice în acest caz. Sâmbătă, 2 februarie 2019, la casa Hortensiei a fost un adevărat furnicar de oameni care au luat cu asalt casa și curtea, adunând câteva tone bune de deșeuri. A fost refăcut acoperișul dar și târnațul care stătea să se prăbușească, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolați pereții și podul, voluntarii au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, mobilă etc. Chiar dacă au fost multe obstacole și lucrări neprevăzute, voluntarii au muncit până noaptea târziu, astfel că, la final, casa a redevenit locuibilă.

„Le mulțumim tuturor voluntarilor care celor care s-au implicat în acest caz cu muncă voluntară cu donații de materiale, obiecte, transport și multe altele. Mulțumiri Primăriei Moșnița Nouă care ne-a susținut cu un container de gunoi și logistica necesară pentru transportul și depozitarea celor câteva tone de gunoi și moloz”, a mai spus președintele Asociației, Radu Trifan.

Casa Hortensiei este a zecea casă renovată de Asociația Acasă în Banat în mai puțin de un an de la înființare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.